Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Σπιτική λεμονάδα με στέβια, μέντα και τζίντζερ


 Δεν είχα στο πρόγραμμα να γράψω! Αλλά το οτι απολαύσαμε αυτή τη λεμονάδα στη βεράντα μας λίγο πριν χαζεύοντας τα όμορφα χρώματα της δύσης με έκανε να ενθουσιαστώ! Αυτός ο ενθουσιασμός δεν έπρεπε να φύγει!
 Εκτός αυτού το πιτσιφρίκι προτίμησε βόλτα με το ποδήλατο του μπαμπά της. Κοινώς με παράτησε. Και με εκνευρίζει αυτή η αδυναμία προς τον μπαμπά τελευταία, ειδικά οταν ακουστεί το ''πάμε βόλτα με το ποδήλατο''  τρέχει στην αγκαλιά του έχοντας ήδη φέρει το κράνος της και περιμένει να μπει στο καρεκλάκι. Για να μην πω ζηλεύω και λίγο.
Άφησα και οτι δουλειά είχα να κάνω και θα ακούσω τη συμβουλή του γιατρού για ξεκούραση...αλλά δε θα μείνω και άπραγη...
Θα μοιραστώ μαζί σας την καλύτερη συνταγή για υγιεινή σπιτική λεμονάδα!


Το σπίτι μας γέμισε λεμόνια από τις λεμονιές της αυλής του παππού μου στην Πάργα. Λεμόνια ολόφρεσκα, αράντιστα, ακέρωτα, μυρωδάτα..αληθινά λεμόνια! Τέτοια λεμόνια μόνο να αναδειχτούν πρέπει και τα καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο. Δροσιστική λεμονάδα, αρωματισμένη με μέντα και απογειωμένη με φρέσκο τζίντζερ!! Και το καλύτερο έρχεται..χωρίς θερμίδες!! Είναι φτιαγμένη με στέβια οπότε απολαύστε τη και σεις χωρίς τύψεις, με την καλύτερη σας παρέα, στον δικό σας μικρό παράδεισο!
Έφυγα για τη συνταγή γιατί αν επιστρέψουν και το φαγητό δεν είναι έτοιμο...πιστέψτε με, δεν θα θέλατε να είστε μπροστά...



 Συνταγή προσαρμοσμένη από το olivemagazine



Υλικά :

  • 1300 γραμ. νερό
  • 250 γραμ. χυμό λεμονιού
  • 25 γραμ. στέβια ( καθαρή στέβια και όχι ανάμιξη με ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες γιατί δεν έχει την ίδια γλυκύτητα)
  • φύλλα μέντας (αν θέλετε χρησιμοποιήστε βασιλικό, δυόσμο ή ότι σας αρέσει)
  • φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη. (χρησιμοποίησα ποσότητα ίσα με ένα ολόκληρο καρύδι)

Εκτέλεση : 

  1. Σε κατσαρολάκι βράζουμε για 2 λεπτά το νερό, το χυμό λεμονιού και τη στέβια. 
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας. Αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα και τα αφαιρούμε. 
  3. Βάζουμε τη λεμονάδα μας να κρυώσει στο ψυγείο.
  4. Προσθέτουμε το φρέσκο τζίντερ λίγο πριν τη σερβίρουμε.