Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Τρίγωνα Πανοράματος



 Εύχομαι να σας έλειψα. Και κυρίως εύχομαι να μην κάνετε και εσείς δίαιτα - διατροφή και ότι άλλο δαιμονισμένο ξεκινάει με ''δ΄'' και σας στερεί απολαύσεις. Κάτι το οποίο κάνει ο περίγυρος μου εν'όψει καλοκαιριού και καθόλου ευγενικό δεν είναι απέναντι μου από τη στιγμή που εγώ θέλω δε θέλω φουσκώνω! Επίσης καθόλου ευγενικό γιατί από τη στιγμή που δεν τρώνε, στερούμαι και εγώ στιγμές δημιουργίας! Κάποια στιγμή θα 'ρθεί η δικαίωση...θα φύγει το καλοκαίρι...θα ξαναφάνε...θα τους λείψω...αλλά θα το παίξω σκληρή!


 Όπως σας είπα συνεχίζω να φουσκώνω αλλά και να γίνομαι περίεργη. Φανταστείτε έχουν αρχίσει και με ενοχλούν τα χαλιά που τινάζονται από μπαλκόνια χωρίς να κοιτάξουν αν περνάει από κάτω κανείς χριστιανός, βουδιστής, μουσουλμάνος ή τζιχαντιστής. Αν και για τον τελευταίο μάλλον θα κοιτούσαν για ευνόητους λόγους. Το ίδιο παθαίνω και με νερά από σφουγγαρίστρες που πέφτουν ξαφνικά ή από πόρτες που κλείνουν απότομα την ώρα που προσπαθώ να τις περάσω  και να χωρέσω ένα καρότσι και μια κοιλιά - ίδιου βάρους και όγκου το κάθε ένα.  Τι σας λέω ...έχω παραγίνει περίεργη. Αλλά θα μείνω σταθερή στην απόφαση που έχω πάρει. Δεν θα αλλάξω εγώ, ας γίνουν οι άλλοι πιο άνθρωποι. 


Έτσι λοιπόν προσπαθώντας όχι απλά να μην αλλάξω αλλά και πεπεισμένη να μεγαλώσω με τον ίδιο τρόπο τις πιτσιφρίκες μου (μότο μας το τρίπτυχο ευχαριστώ - παρακαλώ - συγγνώμη) αποφάσισα να μη με επηρεάσουν αρνητικά γεγονότα. Να κάνω το σπίτι μας να μυρίσει όμορφα, τα χέρια από το πιτσιφρίκι να γεμίσουν σιρόπι (και τα ρούχα, έπιπλα, χαλιά, μαλλιά κλπ), να ακούσω το μακρόσυρτο ''μμμμ...'' του Μάριου.  Κατέληξα σε τρίγωνα πανοράματος. Να είναι όμως όχι πολύ βαριά στο σιρόπι και κυρίως να είναι τραγανά. Η κρέμα να δένει τέλεια και το αμυγδαλάκι να δίνει αυτή την έξτρα τσαχπινιά. Και πάνω απ' όλα να είναι σε μέγεθος που θα δελεάσουν και τους υποβληθέντες σε δίαιτα. 

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρεντζίκη ελαφρώς παραλλαγμένη.

Υλικά (για 18 κομμάτια) : 

  • 6 φύλλα κρούστας (υπάρχει εταιρία που έχει 2 συσκευασίες των 6 και βολεύει πολύ)
  • 100 γραμ. λιωμένο βούτυρο
Για το σιρόπι : 

  • 200 γραμ. νερό
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • σταγόνες λεμονιού
Για την κρέμα : 

  • 450 γραμ. γάλα
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 125 γραμ αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 25 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση : 

  1. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 3-4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
  3. Ανοίγουμε τα φύλλα μπροστά μας με τη στενή πλευρά προς εμάς και κόβουμε σε 3 κάθετες λωρίδες.
  4. Παίρνουμε μια λωρίδα και ραντίζουμε με βούτυρο. Απλώνουμε άλλη μια λωρίδα πάνω της ραντίζουμε με βούτυρο ξανά. 
  5. Παίρνουμε την μια ακρή των φύλλων και τη διπλώνουμε κάνοντας τριγωνάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η λωρίδα μας. 
  6. Κόβουμε το μεγάλο τρίγωνο στη μέση και ανοίγουμε τα δυο μικρότερα σαν χωνάκι παγωτού. Βάζουμε στο κέντρο του τσαλακωμένο χαρτάκι λαδόκολλας για να σταθεί ανοιχτό και να ψηθεί έτσι. 
  7. Δείτε το video αν δεν καταλάβατε τη διαδικασία. 
  8. Απλώνουμε τα τριγωνάκια μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 25΄.
  9. Μόλις βγουν τα βουτάμε έτσι καυτά στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα και μεταφέρουμε σε πιατέλα. 
  10. Για την κρέμα βάζουμε τα 250 γραμ. γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν. 
  11. Στα υπόλοιπα 200 γραμ. προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. 
  12. Όταν ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα με το αλεύρι να ζεσταθεί και αυτό. Μεταφέρουμε τότε και τα δυο μείγματα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. 
  13. Όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας και τέλος τις βανίλιες.
  14. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει αφού την καλύψουμε πρώτα με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω της. 
  15. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε αφού κρυώσει τη χτυπάμε 2 λεπτά με το μίξερ να αφρατέψει. Τη βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα τριγωνάκια μας.
  16. Προαιρετικά γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ το οποίο πρώτα καβουρντίζουμε ελαφρώς σε τηγάνι.