Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Κεκάκια-μπουκίτσες με σοκολάτα και καρύδα







Λατρεύω την καθημερινότητα μας. Είναι γεμάτη. Όμορφη. Γελαστή. Μυρωδάτη. Βέβαια φτάνει το βράδυ και νιώθω πως έχω τρέξει Μαραθώνιο στον οποίο μου βάζανε εμπόδια, με χρονομετρούσαν και με είχαν φορτώσει με βάρη! Όχι δεν έχω μετάλλιο!Αλλά το φούξια power ranger μου (πήρε τον νέο χαρακτηρισμό απο τις φούξια φόρμες που φορούσε όταν πια οι ταρζανιές της με έκαναν να σέρνομαι) , κοινώς το πιτσιφρίκι μας από κάπου βρίσκει μια ακατάπαυστη ενέργεια λες και πίνει μαγικό ζωμό! Θα πρέπει να το ψάξω μήπως παίρνει τίποτα κρυφά..

 Σας είπα οτι είναι η νέα μου βοηθός? Από τριών μηνών που μπήκε στο μάρσιπο μαγειρεύαμε μαζί και παρατηρούσε το κάθε τι. Πλέον κάθεται στον πάγκο της κουζίνας μιμούμενη την κάθε μου κίνηση, κρατώντας κουτάλες, ταπεράκια και οτι άλλο της τραβήξει την προσοχή. Και έτσι φτιάχνουμε τα φαγητά και τα γλυκά μας. Αφού παίξουμε με τα ''παιχνίδια'' μου, σειρά έχει παιχνίδι με τα δικά της. Με τη διαφορά οτι εγώ δεν τα σκορπάω στο σπίτι! Πείτε μου θέλει τίποτα άλλο μια κλασική χαζομαμά?




Ο περήφανος μπαμπάκας απολαμβάνει και φαίνεται στα μάτια του η περηφάνια...αν το λες περηφάνια..πιο πολύ το λες ''πότε-επιτέλους-θα-είναι-έτοιμο-αυτό-που-φτιάχνετε''...

Έτσι λοιπόν παρέα με την μικρή μου chef φτιάξαμε και αυτά τα υπέροχα γλυκάκια που είναι και ιδανικά για κέρασμα. Είναι εντυπωσιακά ενώ στο συνδυασμό σοκολάτας - ινδικής καρύδας δύσκολα κάποιος αντιστέκεται. Πρόκειται για ένα ζουμερό κεκάκι που έχει βουτηχτεί σε ένα σιρόπι σοκολάτας και καλυφτεί από καρύδα. Το σιροπάκι απορροφάτε από ένα μέρος του κέικ και το κάνει μαλακό και πολύ πολύ γευστικό. Αν λοιπόν σας αρέσει ο συνδυασμός πάρτε τον δικό σας σεφ παρέα και ξεκινήστε!




Yλικά (για το κέικ) : 

  • 3 αυγά
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 90 γραμ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 30 γραμ. κορν φλάουρ
  • 15 γραμ. βούτυρο 
  • 60 γραμ. ζεστό νερό

Υλικά (για το σιρόπι σοκολάτας) :

  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. γάλα
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 30 γραμ. κακάο
  • 300 γραμ τριμμένη ινδική καρύδα για την επικάλυψη

Εκτέλεση :

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  5. Στο ζεστό νερό προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  6. Ενσωματώνουμε τα νερό στο μείγμα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα καλά.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι ή ορθογώνιο τσέρκι 20x24 στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. 
  8. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε 25 τετραγωνάκια με 4 οριζόντιες και 4 κάθετες γραμμές.
  10. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθούν τα υλικά/
  11. Βουτάμε κάθε τετραγωνάκι στο σιρόπι, πιέζουμε με ένα πιρούνι, το γυρνάμε και απο την άλλη και το σηκώνουμε με το πιρούνι να τρέξει το περιττό σιρόπι.
  12. Το ακουμπάμε σε πιάτο που έχουμε βάλει την καρύδα και το καλύπτουμε σε όλες τις πλευρές.
  13. Τοποθετούμε σε χαρτάκια για μάφιν.
Σημείωση : Διατηρούνται εκτός ψυγείου για 1 εβδομάδα κλεισμένα αεροστεγώς γιατί στεγνώνουν.