Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κρίκοι καρότου με λιναρόσπορο

           
  




Καλό μήνα και ..Καλή Χρονιά!!
Με υγεία, ευτυχία, οικογενειακή ευημερία, επιτυχίες, δημιουργικότητα, φίλους, ταξίδια, και απόλαυση του κάθε λεπτού μας γιατί είναι μοναδικά! 
Θα σας μιλήσω για κάποια μοναδικά λεπτά μου που βίωσα τις τελευταίες μέρες. Γνωρίζετε τα σοκολατάκια Neuhaus? Σε δυο μεγάλα κουτάκια που μας έφεραν οι αγαπημένοι μας συγγενείς απο το Βέλγιο κρυβόταν λοιπόν αυτές οι μικρές αμαρτίες. Είναι βελγικές πραλίνες σε πολλές εκδοχές, με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, γάλακτος ή μαύρης, με γέμιση μάνγκο, πραλίνα φουντουκιού, καραμέλα, κροκάν, και πόσες ακόμα που δεν θυμάμαι. Απλώθηκαν μπροστά μου και ένιωσα οτι έβλεπα την ωραιότερη θέα. Περιττό να σας πω οτι τα επόμενα λεπτά που ακολούθησαν χαρακτηρίζονται ευτυχίας! Το ενα σοκολατάκι διαδεχόταν το άλλο ενώ όλες οι αισθήσεις μου συνεργαζόταν να μου προσφέρουν την πιο δυνατή απόλαυση. Το μόνο που κατάφερα να σκεφτώ ήταν...''κάπως έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος..'' . Η επόμενη σκέψη που θυμάμαι είναι..''μάλλον πρέπει να σταματήσω εδώ..δεν νιώθω καλά..''. Πάρτε μια ιδέα...






 Τα συστήνω ανεπιφύλακτα και αν ποτέ βρεθούν μπροστά σας μην δείξετε έλεος! 
Δεν ήταν μόνο τα σοκολατάκια μοναδική εμπειρία αλλά και οι στιγμές που πέρασα με αγαπημένους ανθρώπους και με ανθρώπους που γνώρισα και λάτρεψα! Η βασιλόπιτα μας αξίζει επίσης να αναφερθεί για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν καταπληκτική συνταγή της Βασιλικής από το εξαιρετικό της blog. Δεύτερον γιατί την έφτιαξε η μαμά και ως κάθε τι μαμαδίστικο είναι και ωραίο. Τρίτον γιατί την στόλισε η πολυτάλαντη αδερφούλα. Τέταρτον γιατί το φλουρί το κέρδισε το πιστιφρίκι μας. Πέμπτον γιατί όλοι είπαμε δεν θα φάμε γιατί είναι αργά και τελικά κοιτούσαμε το πιάτο του διπλανού μας μη τυχόν περισσέψει τίποτα. Έκτον ..έφυγα για τη συνταγή γιατί είπα πολλά και όσοι διαβάσατε ως εδώ χρειάζεστε επειγόντως σοκολατάκι Neuhaus. 


Επιστροφή λοιπόν στα πάτρια εδάφη και στην καθημερινότητα μας. Για να κάνουμε την έκβαση πιο εύκολη ετοίμασα ένα υπέροχο σνακ προσεγμένο σε θερμίδες, πεντανόστιμο και τρώγεται όλες τις ώρες. Αν τους κρίκους τους γνωρίζετε από τους φούρνους σας πληροφορώ οτι η συγκεκριμένη συνταγή όχι απλά δεν έχει να ζηλέψει σε κάτι αλλά είναι και μακράν καλύτερη. Χρειάζεστε μόνο μια καλή ζυγαριά για την ακρίβεια των υλικών και η απόλαυση ξεκινάει! Πάμε λοιπόν στην πρώτη συνταγή του χρόνου για την οποία ακούγονται όλη μέρα πολλά ''μμμμμ...'' από το πιτσιφρίκι και την μεγάλη μου αγάπη. 




Υλικά : 
  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 70 γραμ. ηλιέλαιο 
  • 95 γραμ. λευκό κρασί ή ρετσίνα
  • 10 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γραμ. αλάτι
  • 27 γραμ. μέλι
  • 36 γραμ. μαργαρίνη (χρησιμοποίησα με βούτυρο)
  • 36 γραμ. ελαιόλαδο
  • 93 γραμ. νερό
  • 2 καρότα μέτρια τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
Εκτέλεση :
  1. Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε δυνατά αλλά όχι πολύ!
  3. Πλάθουμε κρίκους και τοποθετούμε σε λαδόκολλα
  4. Ψήνουμε στους 200ο C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Σημειώσεις : Εμάς μας αρέσουν λίγο μαλακά στο εσωτερικό. Αν τα θέλετε τραγανά αυξήστε τον χρόνο ψησίματος κατά 5 λεπτά  να ροδίσουν κι άλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου