Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η τούρτα της minnie, τα cakepops και τα cupcakes

     






Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Μετά από μια υπέροχη Κυριακάτικη εκδρομή, καλό φαγητό, κουβεντούλα, πολύ παιχνίδι και ξέγνοιαστες στιγμές ήρθε και η ώρα της μαμάς! Να ασχοληθεί με το νέο της χόμπυ! Αφού βέβαια ασχολήθηκε και με τον χορό που της αρέσει γιατί την βασάνιζαν τύψεις και ερινύες (δεν έπρεπε τελικά να φάω όλη τη σοκολάτα) αλλά θα το αναλύσουμε άλλη φορά αυτό.
Επίσης έκανα και το καθημερινό ''ξεστόλισμα'' του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Όχι δεν ξεστόλισα από τώρα. Απλά κάθε βράδυ μαζεύω από το δέντρο ό,τι μπορείτε να φανταστείτε...φορτιστές, καλτσάκια, παντόφλες, παιχνίδια, τηλεκοντρόλ, στυλό...Δεν έπρεπε να στολίσω το δέντρο μας μπροστά στο πιτσιφρίκι. Πιστεύει πλέον οτι κάθε τι που πιάνει ανήκει εκεί και με απόλυτη αποφασιστικότητα τρέχει και το τοποθετεί στα κλαδιά. Άλλοτε τα καταφέρνει, άλλοτε τα μαζεύω από το πάτωμα.


''Χρωστάω'' λοιπόν τις υπόλοιπες συνταγές από το πάρτυ. Άντε γιατί έπρεπε ήδη να έχω αρχίσει να τρώω μελομακάρονα! Θα ξεκινήσω με τα cakepops. Κανονικά είναι τριμμένο κέικ με μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού πλασμένο σε μπαλάκια. Δεν έχω βρεί ως τώρα κάποια συνταγή που να με ενθουσιάσει. Η δική μας εκδοχή είναι διαφορετική. Και είναι απίστευτη και πολύ πολύ εύκολη! Χρειάζονται τρία μόνο υλικά! Και όταν το φάτε δεν θα πιστεύετε οτι υπάρχει τέτοια γεύση! Το καλύτερο είναι οτι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να έχει μέσα! ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα χρειαστεί να τα πλάσετε με τα χέρια. Αφού τελειώσετε με το πλάσιμο θα μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε. Βεβαιωθείτε οτι δεν σας βλέπει κανείς γιατί θα συλλάβετε τον εαυτό σας να γλείφετε τα χέρια σας μανιωδώς! Μην πείτε δεν σας προειδοποίησα...





Υλικά:

  • 1 συσκευασία μπισκότα Oreo των 176 γραμμ.
  • 200 γραμ.  τυρί κρέμα philadelphia 
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση :

  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και ζυμώνουμε με το χέρι μας.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα για να μπορούμε να το πλάσουμε.
  • Πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
  • Τοποθετούμε στη λαδόκολλα και τα φυλάμε στο ψυγείο.
Σημειώσεις : Τα τρουφάκια αυτά τα έκανα cakepops ως εξής. Αφού τα έπλασα μπαλάκια βούτηξα ένα ξυλάκι για cakepops σε λιωμένη σοκολάτα και τα έμπηξα στα τρουφάκια. Τοποθέτησα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Αφού κρύωσε τα βούτηξα σε λιωμένη λευκή σοκολάτα την οποία είχα χρωματίσει ροζ με 3-4 σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής. Αμέσως τοποθέτησα τα αυτάκια τα οποία είχα φτιάξει από την προηγούμενη, λιώνοντας κουβερτούρα και σχηματίζοντας κυκλάκια με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας πάνω σε λαδόκολλα. Τα cakepops τοποθετούνται καλύτερα πάνω σε φελιζολ ή στο υλικό που βρίσκουμε στα ανθοπωλεία που είναι σαν πράσινο σφουγγάρι και καρφώνουμε συνήθως λουλούδια αφού το βρέξουμε. (Αν ξέρει κανείς πως λέγετε ας μου δώσει τα φώτα του) 

Πάμε στα cupcakes. To μείγμα είναι το τέλειο σοκολατένιο κέικ  από προηγούμενη ανάρτηση. Θα χρειαστούμε για 12-14 cupcakes την μισή ακριβώς δόση. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε θήκες cupcakes από το Pretty Party Ideas όπως εγώ ψήστε τα κέικ μέσα στις θήκες βάζοντας ένα χαρτάκι για μάφιν. Αλλιώς μπορεί να μην σας χωρέσουν αν οι φόρμες σας είναι διαφορετικού μεγέθους. Χρησιμοποίησα βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας και για τα αυτάκια της minnie έβαλα μπισκότα mini oreο. 



Υλικά για τη βουτυρόκρεμα λευκής σοκολάτας :
  • 170 γραμ. λευκή σοκολάτα λιωμένη και να έχει κρυώσει
  • 230 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση : 
  1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε 2 λεπτά.
  3. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και την λευκή σοκολάτα. Προσοχή να μην είναι ζεστή! 
Χρωμάτισα ροζ τη βουτυρόκρεμα με 3-4 σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής.

Πάμε στην τούρτα. Δεν είναι δύσκολη. Θέλει μόνο υπομονή και επιμονή. Προτίμησα ένα απλό λευκό παντεσπάνι, ελάχιστο σιρόπι για να κρατήσει την υγρασία του, μια δόση απλής κρέμας ζαχαροπλαστικής, κάλυψα την τούρτα με γκανάζ σοκολάτας για να την στρώσω ομοιόμορφα και να κολλήσει πάνω της η ζαχαρόπαστα.



Υλικά για το παντεσπάνι : 
  • 4 αυγά
  • 125 γραμ. αλεύρι
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση :
  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετή ώρα μέχρι να προκύψει ένα αφρώδες μείγμα.
  2. Σε μπολάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  3. Σταματάμε το χτύπημα των αυγών και με σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω. Προσοχή δεν χτυπάμε τώρα το μείγμα με το μίξερ!
  4. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα 20-26 εκατοστα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170ο C.
  5. Αφού κρυώσει το ισιώνουμε με ένα μαχαίρι αν χρειαστεί και το κόβουμε στη μέση.
Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής :
  1. 4 κουταλιές αλεύρι
  2. 3 κουταλιές κορν φλάουρ
  3. 4 1/2 κουταλιές ζάχαρη 
  4. 450 ml γάλα
  5. 2 αυγά
  6. 2 κουταλιές βούτυρο
  7. 1 βανίλια
Εκτέλεση : 
  1. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και λίγο απο το γάλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.
  5. Είναι έτοιμη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σημειώσεις : Αν την θέλουμε σοκολατένια προσθέτουμε 50 γραμμ σοκολάτας όσο ακόμα είναι ζεστή. Η δική μας τούρτα είχε σταγόνες σοκολάτας τις οποίες έριξα αφού κρύωσε.

Yλικά για την γκανάζ σοκολάτας :
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση : 
  1. Bάζουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά να πάρει βράση.
  2. Κομματιάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα μόλις πάρει βράση και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
  4. Αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για τη ζαχαρόπαστα :
  • 50 ml νερό
  • 10 γραμ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 140 γραμ. γλυκόζη
  • 1 κουταλιά γλυκερίνη βρώσιμη (στα φαρμακεία)
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση :
  1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και ανακατεύουμε τη ζελατίνη να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε την γλυκόζη και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει καλά.
  3. Τέλος προσθέτουμε την γλυκερίνη και τη βανίλια.
  4. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη μισή άχνη και προσθέτουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα να πάρει όση άχνη γίνεται. Προσοχή το μείγμα καίει!
  5. Σε καθαρό πάγκο ρίχνουμε κι άλλη άχνη και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. 
  6. Ζυμώνουμε καλά και δυνατά ρίχνοντας άχνη όποτε χρειάζεται για να την απορροφήσει.
  7. Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη όταν έχει γίνει μία ελαστική μάζα που εύκολα επεξεργάζεται στα χέρια και μπορούμε να την ανοίξουμε και φύλλο.
Για να μην κολλάει στον πάγκο μας κατά το άνοιγμα έχουμε πάντα άχνη ζάχαρη δίπλα για να ρίχνουμε όποτε χρειάζεται.

Σημειώσεις : Μπορούμε να κόψουμε όση ποσότητα θέλουμε και να την χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Αν είναι υγρό το χρώμα θα χρειαστούμε κι άλλη λίγη άχνη για να αποκτήσει ξανά την αρχική της μορφή.



Τώρα μένει να συναρμολογήσουμε την τούρτα. Αφού κόψουμε το παντεσπάνι του ρίχνουμε ελάχιστο από το σιρόπι που θα φτιάξουμε βράζοντας μισό φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη με μισό φλιτζάνι νερό για 5 λεπτά. Με φειδώ το σιρόπι! Θέλουμε μόνο λίγη υγρασία. Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχει κρυώσει και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Ρίχνουμε πάλι ελάχιστο σιρόπι και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Αφού κρυώσει και η γκανάζ καλύπτουμε την τούρτα παντού και ισιώνουμε όπου χρειαστεί. Όσο πιο καλά καλύψουμε τώρα την τούρτα τόσο πιο καλά θα δείχνει με τη ζαχαρόπαστα. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο να κρυώσει καλά!! Τέλος ανοίγουμε φύλλο την ζαχαρόπαστα σε πάγκο που έχουμε ρίξει άχνη ζάχαρη και με το φύλλο καλύπτουμε την τούρτα μας. Δεν πατάμε επάνω! Στρώνουμε απλά με τα χέρια μας γύρω γύρω. Κόβουμε ό,τι προεξέχει και διακοσμούμε!



























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου