Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Corndogs στο φούρνο και το πρώτο party

   



Σωστά καταλάβατε.
Πέρασε ένας χρόνος. Ένας χρόνος από όταν είδα τη ζωή με άλλο μάτι. Από όταν άρχισα να καταλαβαίνω τί αξίζει και τι όχι. Από όταν.....θα μπορούσα να γράφω για ώρες ατελείωτες τι έχει αλλάξει μέσα μου και γύρω μου τον χρόνο αυτό. Σίγουρα όμως δεν μπήκατε να διαβάσετε αυτό. Αν όμως θέλετε να σας δώσω την συνταγή θα καθίσετε και θα με ακούσετε. Πλάκα κάνω. Είμαι τόσο συγκινημένη αυτές τις μέρες αλλά θα συγκρατηθώ γιατί σίγουρα πάλι δεν θα βλέπω το πληκτρολόγιο. Επίσης περήφανα δηλώνω οτι στο πάρτυ έπραξα όπως ακριβώς υποσχέθηκα στον εαυτό μου : Δεν με πήραν τα ζουμιά στο πρώτο μας κεράκι!! Και όχι τίποτα άλλο αλλά θα με κοιτούσαν απορημένα πολλά πιτσιρίκια, πράγμα πολύ άβολο ε? Για να μην αναφερθώ στην καταστροφή μακιγιάζ...ούτε να το σκέφτομαι!

Περάσαμε υπέροχα. Όλοι οι φίλοι μας ήταν εκεί. Ο Γιώργος, η Ιωάννα, ο Ηλίας και εννοείται δεν έλειπε ο θείος μας! Κάθε παρέα άλλωστε έχει έναν Παναθηναικό! Ο παππούς και η γιαγιά επίσης! Το πιτσιφρίκι απόλαυσε τα πάντα. Τους φίλους της, τα δώρα, τα μπαλόνια, τον στολισμό μα πιο πολύ τη ζαχαρόπαστα..ω ναι...και ας είχα κάνει υγιεινή τούρτα για τα παιδάκια, μου την αφήσανε για μένα. Να το πάρω σαν υπονοούμενο για δίαιτα??


Το πάρτυ μας είχε θέμα την minnie! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δώρα που με τις ιδέες και το υλικό της μας βοήθησε στον στολισμό! Η τούρτα μας με τον υπέροχο φιόγκο της minnie ήταν καλυμμένη με ζαχαρόπαστα και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα με την ευκολία στη χρήση της! Βέβαια τους τελευταίους τρεις μήνες που σχεδιάζω το πάρτυ ( ναι δεν υπερβάλλω) πρέπει να πήρα 524 φορές την αδερφή μου τηλέφωνο για να την ρωτήσω κάθε φορά κάτι για την ζαχαρόπαστα. Τελικά κατέληξα στο οτι έχει υπομονή! Ευχαριστώ αδερφάκι και Χρόνια πολλά για σήμερα.
Και κάπως έτσι έδειχνε το τραπέζι μας όταν περιμέναμε τους καλεσμένους μας.



Τα cakepops και τα cupcakes ήταν σε σχήμα minnie. Ιδέες που μου ερχόταν κυρίως νυχτερινές ώρες μιας και ξυπνάμε 5 φορές μέσο όρο κάθε νύχτα. Αν συνεχίσουμε έτσι θα ασχοληθώ και με την πολιτική αφού θα μου έρθουν ιδέες σωτηρίας, προόδου και ανάπτυξης. Τι λέτε? Θα με ψηφίσετε??




Από τα αλμυρά μας ξεχώρισε το κοτόπουλο πανέ στο φούρνο - μιας και δεν ξέρω να τηγανίζω- από την Ερμιόνη που η κάθε της συνταγή είναι απλά εγγύηση και η θετικότητα της νιώθεις οτι έρχεται στα πιάτα που μαγειρεύεις! 




Σας ευχαριστώ λοιπόν όλους. Και όσους με τον τρόπο σας με βοηθήσατε, και όσους μοιραστήκατε αυτές τις στιγμές μαζί μας. Και πάνω απ'ολα ευχαριστώ τον Μάριο που αναλαμβάνοντας τα ψώνια και περνώντας χρόνο με το πιτσιφρίκι κατάφερα να κάνω όσα σκεφτόμουν.

Όσο για σένα πιτσιφρίκι..δεν χωράνε σε γραμμές όλα όσα ευχόμαστε για σένα ο μπαμπάς σου και εγώ. 

Και πριν θολώσει πάλι το πληκτρολόγιο πάμε στα corndogs. Κανονικά είναι λουκάνικα που αφού βουτηχτούν σε χυλό τηγανίζονται. Όπως προαναφέραμε δεν ξέρω να τηγανίζω! Για τον λόγο αυτό τα κάναμε φούρνου! Είναι εξαιρετικά, πεντανόστιμα, εύκολα και άρεσαν πολύ στη Λένα! Αυτό και μόνο αρκεί! 

Υλικά :
  • 200 ml χλιαρό γάλα
  • 1 πακετάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1 1/4 κούπα αλεύρι 
  • 1 κουταλ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλ. σόδα
  • πιπέρι ή πάπρικα
  • 6 λουκάνικα τύπου Φρανκρφούρτης
  • 1 αυγό και σουσάμι για την επιφάνεια

Εκτέλεση :

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα και τη μαγιά και αφήνουμε 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά.
  3. Προκύπτει μια ελαστική μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί λίγο αλεύρι προσθέστε αλλά μην το παρακάνετε!
  4. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση και τα καρφώνουμε σε ξυλάκι για σουβλάκια.
  6. Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε 12 μπαλάκια ζύμης και ανοίγουμε το κάθε ένα κορδόνι περίπου 15-20 εκ.
  7. Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο γύρω γύρω με το κορδόνι ζύμης και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  8. Αλοίφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και ρίχνουμε σουσάμι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200oC.

Οι συνταγές από τις υπόλοιπες δημιουργίες μας θα ακολουθήσουν σε επόμενο post! 

Aρχική συνταγή από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου