Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Καραμελωμένα μήλα ..και ο φίλος μου Olaf

     




Δεν είχα σκοπό να αναρτήσω κάτι καινούριο αυτές τις μέρες. Λίγο η κούραση, λίγο οι υποχρεώσεις..
 Πώς όμως να σας αφήσω έτσι? Υπάρχουν απ' οτι βλέπω άτομα που ανυπομονούν.. Κι όμως συμβαίνει κι αυτό!
 Θερμή παράκληση: Οι αναγνώστες από Αμερική να μην διστάσουν να μας καλέσουν και δεσμεύομαι να μαγειρεύω κάθε μέρα! Το ίδιο ισχύει για την αναγνώστρια από Σλοβακία.

 Έχετε αποφασίσει τί δώρο θα πάρετε στους αγαπημένους σας ανθρώπους? Να προτείνω? Τί  καλύτερο από ένα βιβλίο? Το αγαπημένο μου είναι '' ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε'' του Γιουνας Γιουνασον. Ο τρελοπαππούς αυτός από τη Σουηδία, ή αλλιώς Άλαν Κάρλσον το σκάει από το παράθυρο του γηροκομείου λίγο πριν γιορτάσουν τα εκατοστά του γενέθλια στα οποία παρευρίσκονται ο δήμαρχος, δημοσιογράφοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης. Για τον Άλαν λοιπόν ξεκινάει μια υπέροχη περιπέτεια όπου γίνεται στόχος της μαφίας (ω ναι και μάλιστα ο λόγος είναι ξεκαρδιστικός) , κάνει νέους φίλους, και επιτέλους ξαναβρίσκει νόημα στην βαρετή ζωή του γηροκομείου. Το παρελθόν του Άλαν όμως είναι άξιο λόγου. Ο ίδιος υποστηρίζει οτι δυο πράγματα έμαθε καλά σε αυτή τη ζωή : να φτιάχνει οινοπνευματώδες ποτό από κατσικίσιο γάλα και να κατασκευάζει ατομική βόμβα! Και τα δυο χρήσιμα τα θεωρώ..Ανάμεσα στις γνωριμίες του παρελθόντος του ήταν ο δικτάτορας Φράνκο, ο Σαρλ ντε Γκολ, ο Γιούνστον Τσόρτσιλ, μέθυσε τον αντιπρόεδρο των Η.Π.Α Χάρι Τρούμαν ενώ προκάλεσε τον Στάλιν μιλώντας για τον τσαρικό πατέρα του στη Σουηδία! Θέλετε κι άλλες αποδείξεις για το οτι πρόκειται για ένα απολαυστικό βιβλίο? Αν από την άλλη είστε λάτρης των βιβλίων : ο ένας ερωτεύτηκε τον άλλον και οι δυο τον παραπέρα, ή χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, μην μπείτε καν στη διαδικασία να το αγοράσετε, απλά περιμένετε να βγει η ταινία. Πρόκειται για χιουμοριστική περιπέτεια με αναφορά σε ιστορία. Εσείς τι δώρο προτείνετε?

Να σας συστήσω τώρα τους νέους μας φίλους! Αυτός εκεί στην πάνω φωτογραφία είναι ο Olaf. Αυτοί που ακολουθούν είναι η παρέα του. Τα χιονανθρωπάκια μας που φτιάξαμε ένα απόγευμα και γελάμε ακόμα πολύ μαζί τους. Και επειδή κάτι που το έχεις ονομάσει δεν σου πάει η καρδιά να το φας, καραμελώσαμε και μήλα που βρίσκεις να ποζάρουν λαχταριστά σε κάθε χριστουγεννιάτικο χωριό. Η απορία μου τώρα είναι η εξής : μετά το καραμελωμένο μήλο...μήπως δικαιούμαι και σοκολάτα?? Αφού είναι φρούτο....



Πείτε και ένα γειά στη συμμορία και πάμε για τη συνταγή!




Αρχική συνταγή από Αθηνά Πάνου την οποία και θαυμάζω.


Υλικά :

  • 3 μήλα κόκκινα
  • 200 γραμμ. ζάχαρη
  • 50 γραμμ νερό
  • 60 γραμμ. γλυκόζη
  • 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση : 

  1. Πλένουμε καλά τα μήλα και τα καρφώνουμε σε ξυλάκι για σουβλάκι ή στικ για cake pops όπως έκανα εγώ.
  2. Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη όταν βουτήξουμε ένα κουταλάκι και όταν απομακρύνουμε αρχίζει να στεγνώνει.
  3. στρώνουμε λαδόκολλα δίπλα μας για να ακουμπήσουμε τα μήλα.
  4. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βουτάμε τα μήλα ώστε να πάει παντού η καραμέλα. 
  6. Ακουμπάμε στην λαδόκολλα και είναι έτοιμα 
Σημειώσεις : 
  • H καραμέλα σταθεροποιείται γρήγορα γιαυτό και οι κινήσεις μας πρέπει να είναι βιαστικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου