Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο










 Αρχικά τα είχα χαρακτηρίσει τα τρουφάκια της παρηγοριάς. Κάθε φορά που σκεφτόμουν οτι επιστρέφω στη δουλειά έτρωγα και ένα. Μου είναι δύσκολο. Αντί να είμαι χαρούμενη και ευγνώμων που έχω δουλειά στις μέρες μας και μάλιστα δουλειά ενδιαφέρουσα, νιώθω οτι θα πάω στον πόλεμο. Πράγματα που μου ακουγόταν παράλογα παλιότερα, τώρα τα βιώνω. Πόσο αλλάζει τελικά μια γυναίκα η μητρότητα..
Διακόπτω όμως τις σκέψεις μου απότομα γιατί έχω ακόμα κάποιες μέρες απόλαυσης με το πιτσιφρίκι! Προηγούνται τα Χριστούγεννα, γιορτές, τραγούδια, δώρα, φαγητό! Ως τότε υποσχέθηκα οτι όλη μέρα θα τραγουδάμε το ''Ρούντολφ το ελαφάκι'' και τα βράδια θα απολαμβάνω κρασάκι με τον Μάριο απολαμβάνοντας τον στολισμό μας. Ως τώρα το κρασάκι μας το συνόδευαν κάστανα. Μέχρι που μια μέρα μου λέει..εδώ σε ένα site γράφει οτι τα 2 μεγάλα κάστανα έχουν 100 θερμίδες! Και έτσι σταμάτησαν να συνοδεύουν τα κάστανα. Και έμειναν εκεί να μαραζώνουν. Και όλο αυτό χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να υπολογίσουμε πόσα είχαμε φάει...
Μέχρι που σκέφτηκα οτι Χριστούγεννα χωρίς τρουφάκια δεν γίνονται! Και μάλιστα τρουφάκια σοκολατένια! Και ναι! Θα έβαζα και κάστανα. Και έτσι απλά θα τα τρώγαμε άνετα γιατί δεν θα ξέραμε πόσες θερμίδες έχουν!





Ετοιμάστε μια ωραία συσκευασία (κουτάκι, σακουλάκι), φτιάξτε εύκολα πεντανόστιμα τρουφάκια στολίστε το όπως σας αρέσει και χαρίστε σε φίλους, γνωστούς και όσους αγαπάτε. Ευχηθείτε καλές γιορτές, χρόνια πολλά, πείτε απλά σε συμπαθώ, σε εκτιμώ, σ'αγαπώ, δείξτε συναισθήματα. Είναι ωραίο να τα εκφράζεις και μάλλον ακόμα πιο ωραίο να τα δέχεσαι. Και όσο ανοίγεστε και μοιράζεστε συναισθήματα, τόσο πιο πολλά θα νιώσετε.






Τα τρουφάκια μας έγιναν υπέροχα, βελούδινα, εθιστικά και αναδεικνύεται η ποιοτική πλευρά της σοκολάτας. Το κάστανο το απογειώνει. Είναι τέτοια η βάση τους που δέχονται ότι τραβάει η όρεξη σας, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή και σκέτα αν θέλετε. Η επικάλυψη μας είναι με κακάο ενώ μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα ή να τα καλύψετε με ινδοκάρυδο, τρούφα ή ζάχαρη άχνη. 

Από μας λοιπόν καλές γιορτές με υγεία, μπόλικη τρέλα, ταξίδια, τραγούδια, φίλους, τύχη, επιτυχία, έρωτα, Αγάπη, Αγάπη και Αγάπη!

Υλικά :
  • 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ. κάστανα βρασμένα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη (μόνο για την εκδοχή με τα κάστανα)
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση : 
  1. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη,
  3. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφού λιώσει η σοκολάτα ανακατεύουμε στο μείγμα το βούτυρο.
  5. Τέλος προσθέτουμε τα κάστανα.
  6. Αφήνουμε το μείγμα εκτός ψυγείου για 4 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  7. Πλάθουμε μπαλάκια των 20 γραμ. και βουτάμε στο κακάο.
Σημειώσεις : Διατηρούμε τα τρουφάκια εκτός ψυγείου για 5 μέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου