Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τούρτα παγωτό Nutella




Γιορτή σήμερα. Και μάλιστα μεγάλη. Καλά δεν είναι και σαν την παγκόσμια μέρα nutella, αλλά μεγάλη τη λες. Η γιορτή του πατέρα. Και τι καλύτερο για μας που ψάχνουμε λόγους και αφορμές να γιορτάζουμε το παραμικρό! Φτιάξαμε το δωράκι για τον μπαμπά του σπιτιού και η μαμά είχε τη φαεινή ιδέα να βάψει την πατούσα από το πιτσιφρίκι για να αφήσουμε αποτύπωμα στο δώρο. Μόνο που το πιτσιφρίκι είναι πιο δυνατό και ευέλικτο από την ''σαν μπαλόνι φουσκωμένη, αργοκίνητη, κοινώς φαλαινοθηρικό'' μαμά και το έσκασε με σκοπό να τρέχει με βαμμένη την πατούσα και να αφήνει παντού αποτύπωμα. Ευτυχώς η ιδέα υλοποιήθηκε στη βεράντα και η βαφή ήταν τέμπερα που βγήκε με νεράκι εύκολα. Μικρό το κακό. Μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση του μπαμπά όταν το είδε.





Έχουμε και εμείς λοιπόν τον ήρωα μας. Τον άνθρωπο που ακούει τις γκρίνιες και τις μουρμούρες μας, που τρέχει να μας πάει όπου θέλουμε βόλτα κάθε φορά, που ξυπνάει τις νύχτες, που κουβαλάει τα ψώνια, που σηκώνει όλα τα βάρη, που απολαμβάνει τις αγκαλιές μας και κάθε φορά ξέρει ότι για μας δεν είναι αρκετές, που όσο και αν κουραστεί στη δουλειά θα γυρίσει με ένα χαμόγελο, που έχει φέρει τα πάντα σε δεύτερη μοίρα για μας και μόνο, που λέει ψέματα πως δεν είναι τόσο σημαντικός ο σημερινός αγώνας ποδοσφαίρου και ας ξέρουμε ότι λέγεται ''τελικός κάτι τέλος πάντων'', που βάζει ηλεκτρική σκούπα ενώ τον βλέπουμε ότι πολύ θα ήθελε να έχει βραχυκυκλώσει αυτή η δαιμονισμένη εφεύρεση, που πάντα έχει όρεξη για παιχνίδι, που μπορεί έχοντας το πιο απλό πράγμα μπροστά του να δημιουργήσει το πιο ξεκαρδιστικό παιχνίδι, που είναι ο πιο όμορφος μπαμπάς...Που...που...που...ατελείωτα που..δεν θα τα πω όλα για να μην το πάρει και πάνω του!




Για αυτόν τον μπαμπά θα κάνουμε τα πάντα να μη χαθεί η λάμψη των ματιών του. Του κάναμε και τούρτα παγωτό. Ο καιρός επιβάλλει παγωτό, η περίσταση επιβάλλει τούρτα, και ο εθισμός μου επιβάλλει...τι άλλο. Nutella! Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή (αν την είχα βάλει σε λειτουργία θα άκουγε και θα χαλούσε η έκπληξη), είναι πεντανόστιμη, εύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ εθιστική. Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες. Χρόνια πολλά στους δικούς σας ήρωες.

Συνταγή βασισμένη στο παγωτό συννεφάκι και προσαρμογή από εδώ


Υλικά : 


  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος για σαντιγύ  (χρησιμοποίησα Kretorre) 
  • 30 γραμ. κακάο άγλυκο
  • 80 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • μισή κούπα nutella
  • χωνάκια παγωτού, φουντούκια ψημένα και ότι τραβάει η όρεξη μας για τον στολισμό

Εκτέλεση : 

  1. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμη.
  3. Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τη nutella και χτυπάμε να ανακατευτούν καλά.
  4. Σε τσέρκι ή φόρμα στρογγυλή 20-24 εκ. σπάμε χωνάκια παγωτού στη βάση με τα χέρια. (ή μπισκότα, γκοφρέτες κλπ)
  5. Ρίχνουμε το παγωτό, τη μισή λιωμένη σοκολάτα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά να κάνουμε ''νερά'' . Να φαίνεται δηλαδή η σοκολάτα και να μη χαθεί.
  6. Ρίχνουμε επάνω πάλι χοντροκομμένα χωνάκια παγωτού, φουντούκια ψημένα και την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα. 
  7. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου