Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Brownie σοκολάτας με κολοκυθάκια και γλάσο




Σσσσ...κρατάτε μυστικό?? Φτιάξαμε γλυκάρα με κολοκυθάκια! Ναι αυτά τα πράσινα! Που αν δεν αυτοτιμωρείς τον εαυτό σου με κάποια δίαιτα, τα τρως μόνο τηγανιτά με τζατζικάκι το καλοκαίρι και γουστάρεις. Δεν ξέρω κατά πόσο γουστάρουν οι γύρω σου τη μυρωδιά, αλλά ίσως έτσι δεν σε πλησιάζουν ούτε τα κουνούπια. Κάτι που με εκνεύριζε πάντα σε όσους μαγειρεύουν και είναι κολλημένοι, είναι οτι κρύβουν μέσα διάφορα υλικά αλέθοντας τα, επειδή ξέρουν οτι δεν τα τρως.





Θα σας πω μια μεγάλη αλήθεια. Ίσως μετά από αυτό πολλοί να χάσετε πάσα ιδέα. ΔΕΝ τρώω τη φέτα! Όχι απλά δεν την τρώω, ούτε θέλω να την βλέπω, να την προφέρω ή να τη γράφω. Ένιωσα ένα μούδιασμα στα δάχτυλα και τα μάζεψα από το πληκτρολόγιο τώρα που το έγραφα. Φανταστείτε λοιπόν να βρίσκεται ''κρυμμένη'' σε φαγητά, ενώ την καρφώνει η μυρωδιά της και κάπου κάπου κανένα κομματάκι. Κάπως έτσι (απατεωνίστικα) λοιπόν φέρθηκα και εγώ με αυτό το γλυκό. Είπα πρώτα ''έφτιαξα brownieeee'', περίμενα να πέσουν με τα μούτρα, και μετά αποκάλυψα οτι μέσα έχω βάλει κολοκυθάκια πράσινα.



Μόνο που στην περίπτωση μας το brownie ήταν απόλυτα πετυχημένο, το κολοκυθάκι έδωσε τη γλύκα του και την υγρασία του και μόνο, δεν φαίνεται στη γεύση και μας έκανε το brownie τόσο πλούσιο, σοκολατένιο και fudgy που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι. Τα υλικά του λίγα, θρεπτικά, συνθέτουν ένα τόσο ζουμερό γλυκάκι που ΔΕΝ σε βαραίνει. Ειδικά από τη στιγμή που το έβαλα ψυγείο λόγω ζέστης, συνειδητοποίησα οτι έγινε ακόμα πιο ανάλαφρο και η σοκολάτα του υπερισχύει! Το γλάσο βέβαια είναι πλούσιο αλλά πιστέψτε με του πάει πολύ! Γρήγορο, χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά ή τόνους βούτυρο! Σας έπεισα, το ξέρω!

Συνταγή από εδώ

 Υλικά : 


  • 1/4 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κούπες κολοκυθάκια σε κυβάκια (μου βγήκαν 2 μέτρια)
  • 1/2 κούπα γιαούρτι (χρησιμοποίησα 2% λιπαρά)
  • 1 και 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1/2 κούπα κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο : 
  • 125 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές κακάο άγλυκο
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση : 

  1. Προθερμάινουμε το φούρνο στους 170ο C.
  2. Στο μούλτι πολτοποιούμε τα κολοκυθάκια να γίνουν πουρές.
  3. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι και το γιαούρτι και πολτοποιούμε όλα μαζί. 
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν. 
  5. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Σε ταψάκι 20x24 εκ, στρώνουμε λαδόκολλα και μεταφέρουμε το μείγμα. 
  7. Μισή ώρα μετά βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο γλυκό μας, αν βγει καθαρή είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα. 
  8. Όσο ψήνεται φτιάχνουμε το γλάσο, Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη. 
  9. Αφού βγάλουμε το brownie από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά και μετά απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του. 


Σημειώσεις : -Το γλάσο παραμένει μαλακό-ρευστό
                      -Συμβουλή! Τώρα το καλοκαίρι βάλτε το στο ψυγείο, αναδεικνύεται και δροσίζει!
                      -Αν το νιώσετε να πάσχει από μοναξιά, προξενέψτε του μια μπαλίτσα παγωτό! ;)