Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Μπάρες με Νutella...για μια γλυκιά αρχή!

     




Λατρεύω τα ταξίδια. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσεις ένα μέρος του κόσμου,να γευτείς νέες γεύσεις, να νιώσεις έντονα συναισθήματα να βιώσεις στιγμές διαφορετικής κουλτούρας και πολιτισμού.
 Αγαπώ την μαγειρική. Είναι τρόπος έκφρασης, μια τέχνη μοναδική που οι μυρωδιές της μπορούν να σε συνεπάρουν και η γεύσεις να σε μαγέψουν. Εδώ λοιπόν θα συναντήσετε  ένα ταξίδι σε συνταγές κυρίως γλυκές αλλά και αλμυρές, εύκολες, δοκιμασμένες και πάνω απ'όλα γευστικότατες! Αυστηροί κριτές είναι άτομα από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον και κυρίως ο σύζυγος Μάριος, ο οποίος είναι η αφορμή, αφού μετά από δική του παρότρυνση, βοήθεια και στήριξη ξεκινάει όλο αυτό! Πιο αυστηρός κριτής όμως είναι το ''πιτσιφρίκι'' μας το οποίο δεν θα σκεφτεί να σε γειώσει με την χειρότερη γκριμάτσα της αν δεν της αρέσει κάτι! Θυμάστε τον κριτικό εστιατορίων στην ταινία ratatouille, που τον τρέμουν οι σεφ? Κάπως έτσι και εγώ κάθε φορά που δοκιμάζει κάτι, ευελπιστώντας οτι αντι για γκριμάτσα θα ακουστεί το μμμμ...! Έχοντας να ικανοποιήσω δυο απαιτητικούς ουρανίσκους, θα μοιραστώ μαζί σας τις δημιουργίες μου ελπίζοντας να ηχήσουν πολλά μμμμ..!!
Πώς αλλιώς θα ξεκινούσα αυτό το όμορφο γλυκό ταξίδι? Με ένα γλυκό φυσικά! Ως φανατική ''νουτελοφάγος'' δεν θα μπορούσε να λείπει από τα βασικά συστατικά του!Κάθε κομμάτι που έτρωγα το ονόμαζα τελευταίο, κάτι το οποίο δεν ίσχυε τελικά. Δεν την λες αφράτη ζύμη αλλά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι μπουκίτσες nutella που βρίσκονται διάσπαρτες και σε εκπλήσσουν ευχάριστα σε κάθε μπουκιά. Και επειδή είπα πολλά αλλά έπρεπε να γνωριστούμε ας προχωρήσω στη συνταγή..Α! ξέχασα...είμαι η Νατάσα! 




Αρχική συνταγή από εδώ

      Υλικά:
    • 280 γραμμ. nutella
    • 150 γραμμ. βούτυρο
    • 200 γραμμ. καστανή ζάχαρη
    • 100 γραμμ. τυρί κρέμα
    • 2 αυγά
    • 1 βανίλια 
    • 260 γραμμ. αλεύρι
    • 1 κουτ. γλ. σόδα
    • 1/4 κουτ. γλ. αλάτι
    • 70 γραμμ. nutella

         Εκτέλεση:
    1. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και μοιράζουμε με ένα κουταλάκι διάσπαρτα την nutella σαν σοκολατάκια. Το βάζουμε στην κατάψυξη για όσο ετοιμάζουμε το γλυκό μας.
    2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C και βουτυρώνουμε σκεύος με διαστάσεις 20x24 εκ.
    3. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το καίμε 3-4 λεπτά να μυρίσει όμορφα.
    4. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα λαι χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτα
    5. Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά και τη βανίλια.
    6. Σταματάμε το χτύπημα. Σε μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
    7. Ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα με μια σπάτουλα.
    8. Τέλος προσθέτουμε τα 70 γραμμ. nutella και ανακατεύουμε όχι πολύ καλά αλλά αφήνουμε να φαίνονται κύματα (δείχνει πιο λαχταριστό :) 
    9. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και πατάμε στη ζύμη τα κομμάτια nutella από την κατάψυξη. Καλύπτουμε με τα χέρια μας με ζύμη τη σοκολάτα.
    10. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα.
    11. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε μπάρες.


5 σχόλια:

  1. Θα τις δοκιμάσουμε σίγουρα!! Καλή αρχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή επιτυχία στη σελίδα και ευχαριστούμε για τις συνταγές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη αρχη Νατάσα .. φαίνονται πολύ νόστιμα .. θα το δοκιμάσω σίγουρα .. περιμένω τις επόμενες συνταγες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ήταν τέλεια τα δοκίμασα γτ είμαι λάτρις τις νουτελας και βγήκαν καταπληκτικά, με βοήθησε που ήταν αναλυτικά γραμμένα συνέχισε έτσι να μας γλυκενεις και καλή αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή