Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Εύκολο trifle με σοκολάτα και κάστανο

          




Εννοείται πως έχουμε στολίσει για Χριστούγεννα! Και μάλιστα εδώ και μέρες! Μάλιστα αν δεν μου έβαζε περιορισμό στην ημερομηνία του πότε να στολίσω ο Μάριος, νομίζω πως αποθηκεύοντας τα μαγιώ θα έβγαζα τα χριστουγεννιάτικα και θα ξεστόλιζα ξανά το καλοκαίρι! Εντάξει..υπερβάλω..θα ξεστόλιζα το Πάσχα. Αναγκαστικά. 
Μου φτιάχνει τη διάθεση αυτή η ατμόσφαιρα. Αφού να φανταστείτε υπερισχύει ο ενθουσιασμός και γίνομαι λιγότερο γκρινιάρα! Φωτάκια πολύχρωμα, μελωδίες, μυρωδιές, κρύο, χιόνι..ναι ναι να χιονίσει! Τον λιγοστό ελάχιστο χρόνο κάθομαι και απολαμβάνω τον στολισμό. Κοιτώντας τα φωτάκια, το δέντρο και όλες τις εύθυμες φιγούρες ξεκουράζομαι. Το πιστεύετε? Κι όμως! Έχω ξεχωρίσει και αγαπημένη φιγούρα..είναι ένας τάρανδος με κόκκινη ζακέτα και το βλέμμα του χαμογελαστού τρελού. 
Το πιτσιφρίκι στην αρχή ενθουσιάστηκε με τα φωτάκια αλλά τα βαρέθηκε μόλις ανακάλυψε οτι μπορεί να ρίξει τις μπάλες του δέντρου κάτω. Απολαμβάνει να τις βλέπει να πέφτουν. Τόσο που γελάει με την ψυχή της κάθε φορά με αποτέλεσμα να μην μπορώ να της το απαγορεύσω.
Με τέτοιο κλίμα πως γίνεται να λείπει ένα γλυκό με σοκολάτα και κάστανο? Σήμα κατατεθέν των γιορτών. Το ξέρω βιάζομαι. Μήπως είστε εσείς τέλειοι?? Η φίλη μου Σάντρα όταν διάβασε τις προηγούμενες αναρτήσεις είπε...Ρε κάτι εύκολο..να το κάνω κι εγώ..μια μους πχ? Σαφώς και αν έκανα αυθεντική μους θα έλεγε ότι την κοροϊδεύω. Οπότε η επιλογή είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό, με λίγα υλικά μα πάνω απ' όλα απλά υπέροχο..Σοκολάτα, μπισκότο, κάστανα. 'Ετσι απλά, γιορτινά και νόστιμα. Ο μικρός ουρανίσκος δεν έφαγε, ο μεγάλος όμως έκανε μεγάααλο μμμμ....! Εσείς στολίσατε?? 

Λοιπόν Σάντρα...





Υλικά : 
  • 120 γραμμ. μπισκότα τριμμένα στο μούλτι (χρησιμοποίησα digestive)
  • 1 φάκελο σαντιγύ και 200 ml γάλα για την παρασκευή της (προκύπτει 400 ml σαντιγύ)
  • 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 5 κάστανα μαρόν γλασέ (βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία)
Εκτέλεση : 

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρι. Τοποθετούμε την σοκολάτα σε μπολάκι και το βάζουμε πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει προσέχοντας μην πέσει νερό μέσα και χαλάσει!
  2. Χτυπάμε τη σαντιγύ να σφίξει μέχρι να κρυώσει ελαφρά η σοκολάτα.
  3. Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα στη σαντιγύ με μια σπάτουλα. Κρατάμε λίγη λιωμένη σοκολάτα για να γαρνίρουμε στο τέλος.
  4. Σε μπολάκια στρώνουμε πρώτα λίγο τριμμένο μπισκότο, μετά λίγη κρέμα με κορνέ ή με κουτάλι. 
  5. Προσθέτουμε κάστανο κομμένο σε μικρά κομμάτια και επαναλαμβάνουμε τη σειρά μπισκότο-κρέμα- κάστανο
  6. Στο τέλος γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Σημειώσεις
  • Σε μισή ώρα στο ψυγείο είναι έτοιμο. Τόσο εύκολο και γρήγορο. 
  • Γλυκό που θα εκτιμήσει και η τρελοκερκυραία μου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου